سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شورا
لا غِنَی کالعَقلِ، و لا فَقرَ کالجَهلِ، و لا میراثَ کالاَدَب و لا ظَهیرَ کالمُشاوَرَه؛ هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخواهد بود. (تحف العقول، ص89)

ازجمله مسائل مهم در مراکز تعلیم و تربیت، اعتمادسازی و ایجاد روابط عاطفی با دانش‌آموزان می‌باشد تا پس از شناسایی لازم دانش‌آموزان، افراد برجسته در هر بخش اعم از آموزشی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و... به عنوان عناصر فعال انتخاب شوند که بتوانند اهداف تعلیم و تربیت را به سایر دانش‌آموزان منتقل نموده و رسیدن به اهداف را سریع‌تر، دقیق‌تر و کامل‌تر محقق سازند.

مشارکت دانش‌آموزان در همه‌ی امور و محول کردن مسؤولیت‌هایی به آنان، موجب پرورش استعدادهای بالقوه آنها و تقویت اعتماد‌به‌نفس در آنها می‌شود.

با ان روش، دانش‌آموزان برای پذیرش مسؤولیت‌های مختلف در آینده آماده شده و مسائی چون ارتباط با خود و خدا، ارتباط با جامعه و ارتباط با طبیعت عملاً به آنها آموزش داده می‌شود و برای آینده نظام مقدس جمهوری اسلامی و آینده مملکت تربیت می‌شوند.

 

ادامه مطلب...

[ سه شنبه 91/11/3 ] [ 7:47 صبح ] [ شهرزادنصر ]

مدرسه نه تنها یک سازمان آموزشی بلکه در درجه اول یک جامعه کوچک است. وجه اشتراک سازمان و جامعه وجود کنش های اجتماعی در هر دو و وجه افتراق آنها، میزان اهمیتی است که به کنشگران داده می شود. پژوهشگران آموزشی برای شناخت و اندازه گیری فضای حاصل از تعاملات اجتماعی انجام شده در مدارس با الهام از علم مدیریت، از "مقیاس جو مدرسه" 1 استفاده می کنند. در این مقیاس نکته مهم بررسی تعاملات کنشگران اصلی- یعنی معلمان، مدیر و کارکنان مدرسه در سازمان آموزشی است. استفاده از مقیاس جو مدرسه و نسخه های تجدید نظر شده آن نزدیک به چهل ساز در تحقیقات آموزشی در آمریکا، کشورهای اروپایی در دهه اخیر در کشور ما برای اندازه گیری فضای عمومی ناشی از ارتباطات درون مدرسه، سابقه دارد.

نزدیک به ده سال است که پژوهشگران آموزشی با الهام از علوم اجتماعی و مردم شناسی از "مقیاس فرهنگ مدرسه" برای اندازه گیری فضای عمومی ناشی از ارتباطات انسانی در مدرسه استفاده می کنند. کاربرد این مقیاس با ایده مدرسه جامعه ای گره خورده است. در این مقیاس، به دانش آموزان به عنوان عنصر اصلی مدرسه اهمیت بیشتری داده می شود.(moein.net)

 


[ سه شنبه 91/11/3 ] [ 7:26 صبح ] [ شهرزادنصر ]

 

                              اهم وظایف شورا به شرح زیر است :

 

1.بهره وری از شیوه نامه های پرورشی و آموزشی و مراقبت بر همسویی فعالیت های شورای دانش آموزی و کمیته های آن با مفاد آیین نامه اجرایی مدارس

2.بررسی پیرامون چگونگی مشارکت دانش آموزان در فعالیت های آموزشی و پرورشی و اجرایی مدرسه و ارائه پیشنهاد به مدیر مدرسه

3. همکاری در برنامه ریزی و اجرای مناسبت های مذهبی و انقلابی در مدرسه

4. اداره نشریه های دانش آموزی و همکاری در اداره امور کتابخانه مدرسه

5.همکاری در ارتقاء مهارت فرهنگی ، هنری ، علمی و ورزشی دانش آموزان و برگزاری مسابقات مربوطه

6.همکاری در برگزاری نماز جماعت و اداره نمازخانه مدرسه

7.همکاری در تشکیل و اداره تعاونی آموزشگاهی

8. شرکت موردی در جلسات شورای مدرسه و انجمن اولیا و مربیان

9. دعوت از دانش آموزان برای همکاری با شورا در پیشبرد فعالیت های پرورشی و آموزشی

10.همکاری در تقویت هویت دینی و انقلابی و ملی دانش آموزان

11.   همکاری با معاون پرورشی و تربیت بدنی مدرسه در اجرای برنامه های و فعالیت های پرورشی


[ دوشنبه 91/11/2 ] [ 9:51 عصر ] [ شهرزادنصر ]
درباره وبلاگ

برچسب‌ها وب
امکانات وب